No, dopust je za mano, sedaj me čaka še zadnji izziv pred diplomo, prav tako naju skupaj
z Erosom čaka velik izziv- to je JZP. Res je, priprave so se že začele, saj je preizkušnja že
v oktobru, tako da nas čaka še dober mesec treningov in ostalih priprav.
Meni je v pravo veseljo dirkati s psom po travnikih in ga gledati, kako mi prinaša divjad. Vso idilo
na čase pokvarijo le kmetje, ki nam redno grozijo, da naj se odtranimo s terena.
Darja, škoda, ker z Vanillo ne obiskujeta tečaja, vendar te čisto razumem, glede na to, da je razdalja,
ki bi jo marali 2x na teden prevoziti, res ogromna. Če rabiš še kak nasvet, kar vprašaj, jaz nisem ravno
profi, ampak imamo pa CowTarino, ki stvar obvlada, pa ti bo razložila. Nisem najbolj razumela ženitve vaše
Vanille, ampak verjetno se bo ta zgodila po JZP in slikanju kolkov, kajne?
Repek, vesela sem, da vam je uspelo tako hitro dobiti sivčico, upam le, da je bilo vse premišljeno in da vam bo
mala Viva v veselje. Škoda, ker ne stanujete bližje, da bi kaj srečali, ampak morda pa uspete priti na Lendavsko
razstavo malo pogledat?
Se opravičujem ker nisem mogla posredovat podatkov o tisti psički (medtem je skotila 11 sivcev), ker me ni bilo
v Sloveniji pa še pravila foruma so takšna kot so Vam jih že razložili.
Zadnjič ste napisali tole :
Ampak z weimaranci pa res nimamo izkušen, pa smo slišali da so lahko kar uničevalni kar od naših psov ni bil nobeden.Zato raje vprašam ljudi ki ga imajo kako in kaj preden ga kupimo.
.
Repek, to, da so weimaranci uničevalni sicer drži, ampak samo pod enim pogojem. In to je v primeru, kadar se dolgočasijo, nimajo
dovolj gibanja ali pa so predolgo sami doma. Mene je to tudi skrbelo, še bolj je skrbelo moje doma in moram priznat, da nam je prejšnji
kuža veliko več uničil kot ta, ki se ni lotil praktično ničesar. Če odštejemo eno nogavico, ene japanke, en časopis in dva copata. Pa še to
po moji krivdi. In to s tem, da doma sicer imamo kletko, vendar ni
nikoli kadar je sam doma, zaprt v kletko. V kletki spi in se lahko mirno sprehaja po kuhinji in dnevni sobi, le čevji in blazine so odstanjeni. Tako, da je ta uničevalni duh sicer res zakoreninjen v njih, od lastnikov pa je odvisno ali se izrazi ali ne. Mi smo našega silno počasi navajali na to, da je bil sam doma, najprej po pol ure in nato vedno dlje.
Ko poslušam zgodbe ljudi, ki mi razlagajo, da se je njihv kuža lotil sedežne, tepiha, stolov....me kar strese, ampak verjamem, da normalno vzgojen pes tega ne bo naredil.
CowTarina, sicer bi se ti lahko zahvlali že včeraj na tečaju pa sem pozabila- hvala za slike iz Trbovelj, krasne so!
Pa še nekaj me zanima. Odločila sem se namreč, da bom malce zamenjala Eukanuba in Arden Grange brikete za Balcando pa me zanima, kje jih vidva kupujeta?
Lp vsem še posebej pa vašim sivčkom, Nina