mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 23.07.2024 : 07:11:54

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 7  |  Tema: weimaraner - čvek
Strani: 1 ... 38 39 40 41 42 [43] 44 45 46 47 48 ... 155   Dol
Natisni
Avtor Tema: weimaraner - čvek  (Prebrano 327792 krat)
0 članov in 6 gostov pregleduje to temo.
otilya
novinec
*
Sporočil: 2


WWW
« Odgovor #630 : sobota, 24.02.2007 : 15:39:23 »

Pozdravljeni.Sem nov kar se pisanja tiče..)))Z zanimanjem sem prebiral debate o teh lepih štirinožnih prijateljih.Posebej me je pritegnila polemika  g.Pegeca in gospodične Kristine.Kot sem tudi predvideval je iz g.Pegeca govorila zavist kajti sedaj mu je ta gospodična vrgla rokavico.Jo bo pobral???Dvomim.Kakor tudi ne dvomim da je GOSPOD(namerno pisano z veliko)ki je lastnik psičke pripeljane z vzhoda,ki je bila parana z svetovnim šampionom Allegrom dosegel večje število točk na jesenski preizkušnji kot  gospod Pegec pa čeprav ni lovec kar gospod Pegec zase rad poudari.G Pegec za vse je dosti prostora v naši kinologiji in če ima še kdo drug leglo Weimarancev razen vas pa to tudi ni greh in nebi smel biti razlog za jezo ali metanje polen-se strinjate z menoj kajne.Lep kinološki pozdrav.
Logiran
Zobek
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 310


« Odgovor #631 : sobota, 24.02.2007 : 20:04:00 »

Po krajšem predahu se zopet oglašam. Hotela sem se malo
distancirat, ko je tema ušla z vajeti pa mi novi prišlek
g. Otilya ? ( a imena pa ne smemo zvedeti ) ni dal miru, da
se ne oglasim. Razjezilo me je, da se nekdo, ki se sploh prvič
vključi v debato na forum, niti ne predstavi oz. pove kaj o sebi,
svojih psih... Ne, samozavestno kot sodnik na nogometnem igrišču
se poda v kritike dugih, ne da bi upošteval, da je forum namenjen
PSOM ! Se strinjam, da je konkurenca zdrava in metanje polen pod
noge nesmiselno, vendar mislim, da za take traparije tu na forumu
ne bi smelo biti prostora. Pohvalni sta potezi Kristine in Eve, ki
pošiljata kake slike in komentarje svojih sivcev, kar je pravzaprav
namen tega foruma.
Za dokazovanje samih sebe prek psov pa se vidimo na razstavah.
Enako velja za pasje delo in preizkušnje. Komentarji vsega tega pa so tu
odveč, tu je prostor zgolj za weimarance in njihove štorije. Se v naprej
opravičujem, če sem koga užalila, ampak, če bi naši psi znali brati, bi po
branju tega dobili migreno. Cheesy

Lp, Nina  Wink
Logiran
mokor
novinec
*
Sporočil: 46


« Odgovor #632 : sobota, 24.02.2007 : 23:45:45 »

Mogoče res,kaj pa bi potem dobili moji,ki so bili popljuvani še preden,so njihove plave oči zagledale svetlobo.
Logiran
otilya
novinec
*
Sporočil: 2


WWW
« Odgovor #633 : nedelja, 25.02.2007 : 00:34:23 »

Pozdravljeni.Hm-čudno ime so vam dali starši-če sem dobro razumel je vaše ime Zobek.Nik sem vzel po moji psički-labradorki.Ne mislim polemizirati z vami,prosim pa da še enkrat preberete moj  vpis in poveste kje sem samozavestno kot nogometni sodnik kritiziral kogarkoli.Za Alegra je bilo rečeno da je mestni -razstavni pes kar pa je g.Kristina  demantirala z slikami v lovišču.Zato se prej nism oglašal,ker sem mislil da je morebiti res.Slike vse povedo.Samo to in nič drugega nisem omenjal.Ste se vprašali ,če sem morda videl rezultate jesenskega izpita in zato vem koliko točk je kdo osvojil.Vse kar sem napisal se lahko preveri.Drugače pa-tudi sam sem imel legla z mojo psičko pa zaradi tega nisem v nič dajal legla ostalih vzrediteljev-so pač konkurenca a niso sovražniki.Želim vam veliko uspehov v delu in razstavah z vašim kužkom in čimmanj "prijateljev"  -saj veste kaj mislim.Pa lep kinološki pozdrav Wink
Logiran
Vanilla
novinec
*
Sporočil: 44


WWW
« Odgovor #634 : torek, 27.02.2007 : 10:51:41 »

Zdaj sem pa tudi ze jaz z Vanillo malce jezna na vse skupaj,kar se tu dogaja.Moti me, da se nekdo dela vecjega strokovnjaka kot je drugi,saj nam bodo psi cez kake pol leta do leto povedali kako smo delali z njimi.Mislim da ni prav,da nam predstavnica iz tujine deli nasvete,ker pac nimajo enakih pogojev za dodelitev vzrejnih dovoljenj kot Slovenija,kar pa je tocno razvidno iz ocene Allegra, ki vsebuje samo telesno oceno- ki pa je upraviceno lepa saj je prekrasen pes.Je pa tudi res, da ko se bodo nasi psi potili z nami na celu v kakem vezbaliscu,bo lahko Kristina obiskovala razstave.Ali res nihce ni pomislil na to?G.Savorgniani pa o lovskem delu vsekakor veliko ve,kar se tudi vidi po Peggy,ki pa je mimogrede res lepa IN ubogljiva.Glede 'mogocnosti' rodovnikov pa tole- res ni bil lep komentar-spet predstavnice iz tujine,da smo z Efico koncno dobili dobro plemenjakinjo v Slo?!?Res je lepa ,definitivno pa ni edina.LP Darja
Logiran
Vanilla
novinec
*
Sporočil: 44


WWW
« Odgovor #635 : petek, 09.03.2007 : 09:51:58 »

Ali gre kdo na PZP? Darja
Logiran
Anni
novinec
*
Sporočil: 11


« Odgovor #636 : sobota, 10.03.2007 : 21:31:11 »

htjela sam samo reci da se slikama ne moze nista demantirati nego utakmicama i ocijenama...


lijep pozdrav

marija
Logiran
Anni
novinec
*
Sporočil: 11


« Odgovor #637 : nedelja, 11.03.2007 : 12:53:33 »

jutros smo trenirali mirnoću u fermi...

lijep pozdrav svima

http://i164.photobucket.com/albums/u37/Anni_Weim/britapoint3.jpg

http://i164.photobucket.com/albums/u37/Anni_Weim/britapoint2.jpg

http://i164.photobucket.com/albums/u37/Anni_Weim/britapoint1.jpg
Logiran
mokor
novinec
*
Sporočil: 46


« Odgovor #638 : nedelja, 11.03.2007 : 20:35:25 »

Tako pa stojijo moji pri sedmih tednih:
http://shrani.si/files/1vje7.jpg
http://shrani.si/files/2vje8.jpg
http://shrani.si/files/3vje9.jpg
http://shrani.si/files/4vjea.jpg
Logiran
adhiambo
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 74


« Odgovor #639 : torek, 13.03.2007 : 23:11:41 »

Lep pozdrav vsem!
Ko človek bere tale forum, dobi vtis da so weimaranci nekaj krasnega za zmagovat na razstavah ali nekaj strašno talentiranega za delo v lovišču - no, ne rečem da kaj od tega ni res, vendar so pa predvsem naši vsakdanji družabniki in nagjivi, smešni, razveseljivi, crkljajoči, včasih tudi težavni in trmasti deli našega življenja (vsaj upam da je tako). Hočem samo povedat, da je weimaranec še veliko več kot razstavni in delavni pes in da ga njegova vedra in bistra narava ter njegova navezanost na človeka dela prav posebnega partnerja. O tem pa se na forumu zelo malo piše. Dajte še kaj povedat o tem, kaj vaši lepotci uganjajo "v prostem času"!
Mene pa zanima, kakšne so vaše izkušnje pri šolanju weimijev in predvsem s kakšnimi težavami se srečujete. A kdo dela z njimi tudi klasično poslušnost in mogoče kakšen Rally obedience? A kdo šola na izključno pozitivni motivaciji (brez vsakršnjih negativnih dražljajev)? Jaz sem s Kalo na splošno zelo zadovoljna, srečujem pa se s problemom, da jo pogosto že sama misel na tisto žogico na koncu (njena "jackpot" nagrada) spravi v tak nagon, da se sploh ni zmožna sfokusirat name in kaj konstruktivno naredit. Non stop poskuša, kako bi naredila še en korak naprej in dobila  svojo nagrado prej kot ji "pripada". Kakšne so vaše izkušnje?
Lp, Anja
Logiran
efica
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 456


« Odgovor #640 : sreda, 14.03.2007 : 11:16:13 »

Zivjo Anja!

Meni se zdi, da je ena najtežjih stvari, da je pes 100% skoncentriran nate. Če Kiko pripravim do tega, da v določenem trenutku na tem svetu zanjo obstajam samo jaz, potem bo naredila marsikaj... Zdaj ravno vadim vajo, ko Kika nepremično sedi, jaz pa na vsako stran naredim 2 koraka do njenih zadnjih nog. Prejšnji teden je že znala in res nepremično sedela, včeraj pa "ga je začela srat" in se vrteti v tisti smeri kamor se premikam jaz - če je pa res tako težko sedeti pri miru Lips Sealed

Sem pa tudi jaz opazila, da želi Kika čim prej doseči končno nagrado...Jaz npr. želim, da samo sedi pri miru, ko se oddaljujem, ona pa vmes naredi vse kar zna (se vrže na prostor, zalaja, mi moli taco...). 

Drugače se pa meni ne zdi najtežja stvar sama poslušnost, ker za "preživet" od poslušnosti rabiš dober odpoklic in da te pes na sprehodu ne vleče (kar pa je mogoče že bolj del vzgoje). Najtežje se mi zdi doseči, da te pes resnično spoštuje (pa ne mislim strahospoštovanja)...čeprav je pa res, da si s šolanjem poslušnosti nekako pridobivaš spoštovanje - vsaj jaz sem dobila tak občutek.

Lp
Logiran
efica
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 456


« Odgovor #641 : sobota, 17.03.2007 : 20:54:00 »

No, danes pa smo na igralnih uricah delali vajo, ko pes sedi, ti pa greš okrog njega. Kika je kar lepo mirno sedela, edino malo težko se ji je bilo usesti - zdaj se je začela zelo počasi usedat (med "usedanjem" še parkrat zamaje rit levo in desno Tongue ) in dama si vzame veliko časa, da spravi svojo "ta zadnjo" na tla. Zdaj je treba počasno usedanje popravit in ga prekinit z "ne" (a ne simi Wink ) Ste tudi vi imeli kdaj take izkušnje?

Lp
Logiran
adhiambo
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 74


« Odgovor #642 : sobota, 17.03.2007 : 21:17:32 »

Zdravo!

Efica, mislim, da je prav solanje (v kakrsni koli obliki) bistveno za izgradnjo odnosa vodnik-pes. Ce se bo kuza dobro naucil en program,se  bo tudi pri ostalih stvareh v vsakdanjem zivljenju hitro naucil, kaj se pricakuje od njega.
In se strinjam s tabo, da je ta pravilen odnos zelo tezko vzpostavit (mislim absolutno avtroiteto brez da bi se pes pocutil zafrustriranega ali celo - bognedaj- ustrahovanega).
Midve s Kalo sva sle skozi eno kar zanimivo iskusnjo, ki me je skoraj spravila v obup - do enega leta je noro ubogala in bila pozorna name, potem pa sem ji (brez da bi se zavedala) pricela malo popuscat in navadila se je najprej, da "poleg" ne pomeni da hodi ob levi in me gleda ampak, da jo jaz še bolj klicem - da bi ja pogledala gor (ji dajem se vec svoje pozornosti) ce ona NE gleda vame. Koncni rezultat (katastrofa) je bil, da je povelje "sedi" pomenilo, da se lahko ona odloci ali bo res sedla ali pa bo mulasto strmela v daljavo in me ignorirala.  No, k sreci sva vse skupaj zgradili na novo - po principu da pes dela res samo tisto kar se mu splaca. In ce sem jaz vir vseh njenih dobrin, se ji seveda splaca bit pozorna name in "ubogat",ke LE TAKO lahko dobi hrano, priboljske, crkljanje, igro, ...
To, da ti Kika ponuja vsa mogoca vedenja, ko jo kaj ucis, je pa res dobro - pomeni, da takrat sama ful razmislja,kaj zelis od nje - pazi samo, da nagradis res samo tisto, kar tisti trenutek zelis od nje! Doslednost je zares najtezja! Najbolj "strogi" trenerji pravijo, ko ucis eno vajo in v napacnem trenutku nagradis: prvic pomota, drugic napaka, tretjic katastrofa...
Kar se tice odpoklica so nama s Kalo zares pomagale "skrivalnice", ki se jih igrava na sprehodih ze od malega - ce izginem iz njenega vidnega polja, jo  malo zaskrbi (predvsem mladicke zaskrbi) in takoj stece nazaj, da bi me nasla. Potem je seveda ful pohvaljena in nagrajena. Podobno nato deluje, ce jo iz daljave poklicem in stecem v nasprotno smer (misli, da se bom skrila in spet pritece). Naslednja stopnja je, da jo pac samo poklicem in pocepnem in ona pride - do sedaj odpoklic se nikoli ni bil problem!
Kar se tice hoje na opuščeni vrvici pa - najbolje deluje, ce uporabljava halti  Wink

Lep dan!
Logiran
adhiambo
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 74


« Odgovor #643 : sobota, 17.03.2007 : 21:30:26 »

Za tole pocasno usedanje (smo ga tudi mi dali skozi - predvsem zeloooo pocasen prostor) pa svetujem, da vadis samo usedanje posebej kot loceno vajo. Pri meni je najbolj delovalo tole: stojis s psom na povodcu in mu ne reces nic. Ko te prvic pogleda: klik-hrana. Zelo kmalu te pogleda pogosteje in spet klik-hrana. Kmalu zacne pes strmeti vate, ti pa zvisas kriterije in nekajkrat nagradis to strmenje. Potem ponovno zvisas kriterije in kuza ti zacne ponujat vse zivo (kot si zadnjic opisala). Zelo verjetno bo prva ponujena stvar sedi - in takoj: klik-hrana. Nato naredi dva koraka, da spet ustane in boš videla,kako hitro bo ponovno sedela! Ves cas ti ni treba govorit nic - naj ona spozna, da je od nje odvisno, za kaj bo nagrajena. Zadnja stopnja je, ko zre vate s tistimi velikimi zenicami (in te prosi - kako ti lahko ustrezem), da ji poveljujes sedi in verjetno se bo zelo hotro usedla - pa spet klik-hrana! Ce naredis vec takih seans v nekaj dneh, bi moralo usedanje postati spet hitro... Upam, da ti uspe!
Logiran
efica
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 456


« Odgovor #644 : nedelja, 18.03.2007 : 12:34:38 »

Oj!
Citat
...do enega leta je noro ubogala in bila pozorna name, potem pa sem ji (brez da bi se zavedala) pricela malo popuscat in navadila se je najprej, da "poleg" ne pomeni da hodi ob levi in me gleda ampak, da jo jaz še bolj klicem - da bi ja pogledala gor (ji dajem se vec svoje pozornosti) ce ona NE gleda vame.

Tudi jaz pri sebi opazim, da kdaj popustim pa se tega šele kasneje zavem Lips Sealed Sem delala enako napako in Kiko klicala po imenu, ko je ona hotela doseči nek svoj cilj (recimo mimoidočega psa) z vlečenjem pa me je moja inštruktorica hvala bogu na to opozorila.

Še ena fotka iz včerajšnje pasje šole - Kika bo jutri dopolnila 6 mesecev in ima 23 kiogramov. Anja, mogoče veš, koliko kg ima tvoja Kala?

http://effie.moj-album.com/slike/5632848/dBB3Oas5NvqwNg53.jpg

lp pa hvala za nasvete
Logiran
Strani: 1 ... 38 39 40 41 42 [43] 44 45 46 47 48 ... 155   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 7  |  Tema: weimaraner - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines