mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 16.09.2024 : 05:21:35

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 8  |  Tema: Zlati prinasalci 2
Strani: 1 ... 101 102 103 104 105 [106] 107 108 109 110 111 ... 124   Dol
Natisni
Avtor Tema: Zlati prinasalci 2  (Prebrano 224623 krat)
0 članov in 6 gostov pregleduje to temo.
rapgirl
rad pišem
****
Sporočil: 264


« Odgovor #1575 : nedelja, 29.06.2008 : 20:08:36 »

Super, da bo več dogajanja  na RO področju. Še en posnetek z včerajšne agility tekme v Domžalah, kjer je sodila sodnica iz Finske, ki bo letos sodila tudi na svetovnem prvenstvu. Wink
http://www.youtube.com/watch?v=2eTPFNwfm28

lp

maja
Logiran
nmatelic
novinec
*
Sporočil: 34


« Odgovor #1576 : torek, 15.07.2008 : 11:34:27 »

No pa da se spet jaz malo oglasim.
Kot smo že navajeni pri nas se vedno nekaj zgodi. Ko se je Inč končno malo pozdravil oz zaključil zdravljenje zaradi slabe krvi sta ga ko sva bila na sprehodu napadla 2 Nemška Ovčarja oz. mešanca ki sta bila zelo podobna NO. Bistvo vsega tega je da ga je eden uspel ugrizniti v stegno(šele nato je prišel lastnik in napodil psa stran, res nevem kaj je delal toliko časa) Inč je malo zajokal nato pa normalno nadeljeval pot do doma s tem da je res skoraj neopazno šepal.
Ko prideva domol sm bil že skoraj ves vesel ker mu ni nič se on uleže na tla in ko se po 2 min premakne zagledam majhnom lužico krvi. hitro ga pregledamo in ugotovimo da mu je en čekan predrl kožo. Pokličemo veterinarja ki nam setuje naj razkužimo rano in da če je samo koža predrta da se bo zacelilo. In res rana se lepo celi pod rano pa se začne delati velika bula. končno nam vse presede in ga odpeljemo k veterinarju on pa iz bule iztisne 4 injekcije gnoja oz neke vode pomešane s krvjo. Po tem posegu se mu je stanje takoj poboljšalo tako da sedaj ze normalno skače. Ne bom omenjal da se ni mogel sam usesti uleči ali vstati tako da smo ga ko je imel se bulo sami dvigovali in dajali ležat.
Aja še kako se je to zgodilo. Okoli nas je kar dosti kmetij in majo pse čuvaje, kateri so vedno priklenjeni(ali pač ne !?!)
Z inčom sva se sprehajala po cesti mimo kmetije nakar se naenkrat zapodita k nama t.i. nemška ovčarja. lastnik je bil zunaj samo več kot očitno ne dovolj hiter da bi reagiral.
Pa še slikca

LP Nejc In Inč

PS: glede na to da je inč veliko bolan sem se spomnil da bi mu verjetno kakšni vitaminski dodatki prav prišli za večjo odpornost. Če ima kdo kakšne izkušnje s tem bi prosil za mnenje.
Logiran
Miss Teja.
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.261


« Odgovor #1577 : sobota, 19.07.2008 : 18:08:57 »

Ojoj vi pa res nimate miru. Ubogi Inč Sad
Ste se pogovorili z lastnikom psa? Misli karkoli narediti v zvezi s tem?
Zdaj Inč nima več bule?
Za vitaminske dodatke bo najbolje, da se posvetuješ z veterinarjem kaj bi bilo najprimerneje Smiley Žal ti glede trega ne znam pomagati, saj imamo mi vitaminske dodatke za lepšo dlako.
Upam, da bo vse Ok.

Pri nas nič kaj novega. Danes sem prišla domov po 14 dneh in se že ves dan crkljamo. Oskar je bil neizmerno vesel ko me je zagledal. Pa seveda tudi jaz  Smiley Je bilo kar težko 14 dni brez Oskarja.

V torek 29 julija ob 10ih smo naročeni pri dr. Matku za kastracijo. Upam, da bo vse brez problema.
Sporočim kako bo Oskar pa prilepim kakšno slikco.

lp Teja
Logiran
Vixen
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.804


« Odgovor #1578 : nedelja, 20.07.2008 : 02:52:11 »

V torek 29 julija ob 10ih smo naročeni pri dr. Matku za kastracijo. Upam, da bo vse brez problema.
O, super. Itak, da ne bo težav. Držim pa pesti za to, da bo Oskar čim lažje prenašal ovratnik... Timi da sam glavo vanj, ko ga vidi (upam, da bom našla filmček, pa ga dodam) - čeprav mu gre potem na živce.

Vso srečo in LP!

Petra in Timi
Logiran
Miss Teja.
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.261


« Odgovor #1579 : nedelja, 20.07.2008 : 08:40:18 »

Hvala Vixen Smiley Predvidevam, da bo Oskarju šel na živce, a upam, da se bo kmalu navadil Wink
lp Teja
Logiran
Vixen
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.804


« Odgovor #1580 : nedelja, 20.07.2008 : 09:40:03 »

Evo, našla filmček od lanskega poletja, ko se je Timiju med prste prednje desne tačke zarilo eno nadležno seme od ene trave in je moral po operaciji nosit ovratnik. Mi je pa jasno, da je verjetno edini pes na svetu, ki si ga sam natakne na glavo.  Roll Eyes Grin Grin Grin
http://www.youtube.com/watch?v=VbS_042KAD0
Logiran
Miss Teja.
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.261


« Odgovor #1581 : nedelja, 20.07.2008 : 13:40:18 »

Super filmček Grin Timi je pa res faca.
lp Teja
Logiran
nmatelic
novinec
*
Sporočil: 34


« Odgovor #1582 : nedelja, 20.07.2008 : 23:53:46 »

Živjo!

TEMA1

Jah glede lastnika psa nismo ubstvu nič naredil. Mami bi še šla tja fotr se pa nebi kregu tko da vse skp en ričet Cheesy.
še nekaj pa me zanima v zvezi s hranjenjem. Kdaj naj mu dajem obroke ker on bi najraje cel dan po malem jedel in mi gre to že malo na živce, ker pri nas hranjenje zgleda pribljižno takole: pribljižno ob 7-8 se zjutraj se vrneva iz sprehoda in dobi brikete(svojo dozo) poje pribljižno pol al pa še mal mn in potem se gre ulešt nakar se ob 10 spone in poje skoraj do konca (ne ostanejo glih 3-je briketi ampak 30) in potem ko imamo kosilo okoli 12-13 ko vid da nič ne dobi od nas gre pojest se ostalo. Potem je mir do 17.00(je zaenkrat še 2x na dan in nekje sem prebral da ni dobr dati psu za jest po 17 uri-nevem če to drži samo tako smo se navadl) takrat dobi drugo polovico svoje doze in poje malo več kot pol pa gre spet mal spat in ponavadi zaključi hranjenje po večernem sprehodu to je ob 19-20 uri.
Vprašanja se glasijo: Kdaj mu torej dam za jest? Ali mu vzamem skledo potem ko prvič je? Ali mu dam za jest popoldne raje po sprehodu ob 20.00?
To traja sedaj že skoraj 1 mesec če izuzamem da je itak bil skos neki bolan. Spomnem se ko smo ga dobili in ko je zaslišal da so briketi padl v skledo je prlaufu in začev skakat da bi ja dubil brikete, potem pa jih je kar goltal in polizal skledo za sabo zdej pa kot da bi bili kužni.
Aja pa še to: verjetno mi nebi bilo treba omenjati samo kakšne pasje piškote ali pa kakšne druge stvari(samo da niso briketi) bi pa jedel noč in dan pa tud salte delu zanje k se sprav.

TEMA 2
Naenkrat mi je ratal zelo všeč agility sicer sem to že prej spremljal samo mi ni potegnilo sedaj pa ko imam počitnice bi se pa kar lotil kakšnega "treninga". Malo sem gledal po internetu da kupš tunelčk za dojenčke lepo v baby centru za višinske ovire sem pa tud najdu kako jih enostavno narediš (za začetek seveda).
Inč je zdej star 8 mescov tako da je še malo premlad kukr jst vem al se pa motm sam mislm da tunel al pa da mal skoč mal ne more bit tok narobe če gledam kaj dela k ga spustim na polju Cheesy. Sej lohka letuco bl dol spustim da je glih tok da je.
Kaj se vam zdi?

PS: vem da sam sprašujem pa nč ne povem sam če me pa use zanima Smiley.
prav rad bi kej povedu, sam dvomm da vem več k kdor koli na tem forumu, razen o veterinarjih bi pa znov kej povedat ker jih na žalost pogosto obiskujem.

LP Nejc in Inč
Logiran
nmatelic
novinec
*
Sporočil: 34


« Odgovor #1583 : nedelja, 20.07.2008 : 23:58:04 »

joj dobra si Miss Teja da si zdržala 14 dni brez Oskarja jst sem šel samo čez vikend na morje pa sem že po grešal sprehode (predvsem popoldanske, ker zjutraj bolj ko ne vijugam še na pol v spanju tam po poljih). Dršta se z Oskarjem pri kastraciji. Vixen dober filmček Cheesy.

LP Nejc in Inč
Logiran
Vixen
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.804


« Odgovor #1584 : ponedeljek, 21.07.2008 : 01:23:58 »

nmatelic, iz lastnih izkušenj ti povem, da je super, če pes tako je. Zlatkoti znajo biti požrešni in zato predebeli, če pa je tako po malem, je pa še manj nevarnosti za kakšen zasuk želodca.
Timi tudi tako je že celo življenje. In tudi on bi karkoli, kar niso briketi jedel, dokler ne bi počil. Ampak drugega bolj ali manj ne dobiva, briketi v skledi me ne motijo, tako da ni panike.

Lp, 5ra
Logiran
Miss Teja.
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.261


« Odgovor #1585 : ponedeljek, 21.07.2008 : 09:29:00 »

nmatelic tako kot Vixen ti priporočam, da pustiš tako kot je. Naš Oskar je, ko je bil mlajši vse brikete pojedel takoj in je včasih potem tudi malo briketkov zbruhal. Ko je bil mlajši je imel tudi preveč kilogramov. Vendar smo to rešili Smiley Zdaj ko je starejši kot leto, so briketki ponavadi vedno v skledi oz. jih ne poje vse naenkrat, ampak le toliko kolikor je lačen. Dobiva obroke 3krat na dan po predpisani količini. In sicer ProPlan losos. Tudi s kilogrami zdaj ni problemov.
Kar se pa ostalega tiče bi se pa lahko najedel do smrti. Zmeraj ko vidi, da ima kdo kaj v roki se vsede pred tabo in čaka. Ga odvajamo od tega, saj itak nikoli nič ne dobi od nas.

Za agility ti pa ne znam pomagati, saj se mi ne ukvarjamo s tem. Smo izbirali med agilityjem in RO pa smo se odločili za RO, saj mislim, da bo Oskar nad tem bolj navdušen. Kdo bi vedel Tongue RO se lahko začne po izpitu BBH, tako, da bomo morali še eno sezono počakati z RO.

Ja sem morala zdržati brez Oskarja, saj ga (na žalost) nisem smela peljati zraven v Anglijo. Je bilo pa veselje še toliko večje, ko sem prišla nazaj.
Hvala vsem za držanje pesti.

lp Teja Smiley
Logiran
rapgirl
rad pišem
****
Sporočil: 264


« Odgovor #1586 : ponedeljek, 21.07.2008 : 21:25:44 »

Jaz se že 3 leta ukvarjam z agilityjem. In lahko ti povem da sva z Ajko začeli tudi nekje pri 8 ali 9 mesecih. Najprej imaš vse ovire na minimumu, potem pa ko pes odraste pa jih počasi dviguješ. Sicer pa ti svetujem da greš v najbližjo pasjo šolo in ti bodo tam pokazali.

Ne vem zakaj so vsi tako "navalili" na treniranje agiltiyja doma. Saj če si čisti začetnik ne veš kako učiti psa od začetka in ga lahko dobesedno pokvariš in ti potem ne dela tako kot naj bi na agilityju pes delal. Tudi če prebereš pravilnik agilityja še vedno ne veš vsega niti najmanj pa tega kako se psa uči. Pa to ni napada na nikogar osebno, temveč samo povem kako je v resnici in kaj je dobra za psa in zate.
Logiran
nmatelic
novinec
*
Sporočil: 34


« Odgovor #1587 : petek, 25.07.2008 : 11:43:52 »

Hvala za obrazložitev rapgirl, se bom pozanimal kje v bližini bi mi lahko to pokazali.
Pa je prišel dan pred odhodom na morje kmalu bom začel pakirat kovčke zame in za Inča. Inč je bil na morju samo 2 dni do sedaj tako da bo 2h dolga vožnja zanjga kar izziv. Res nevem kako bo potekalo teh 14 dni in za enkrat nimam še blage veze kje bova na sprehode hodila, verjetno kar nekje med oljkami, da ga bom lahko spusti. Za enkrat ga še nismo spravili v vodo tako da upam da mi ga bo v teh 14 dneh uspelo, da bo hodil po aport tudi v vodo. Drugače pa se že veselim da bom videl kako se počitnice s psom preživi na morju.
Ker sem imel "preveč" časa sem se odločil narediti eno Višinsko oviro - skakalnico, za agility, je "home made" tako da ni nevem kaj sem jo pa vseeno poslikal, da vidite kako to izgleda. 
Po 2-3h dela zgleda tako Smiley.
Poleg tega, da se prečka podere se stransko držalo zavrti tko da se vam pes ne mora "ubiti", štopa pa ga navadna elastika.
Praktičnost! razdere se skoraj vse razen spodnjih T-jev ki držita konstrukcijo skupaj in jih nebi bilo pametno skoz razderat.

Opomba: pri strani nisem še začrtal višin tako da lahko izgleda prečka malo postani.
Sedaj me nebo 14 dni tako če bi kdo hotel, da razložim kako sem to ustvaril, bo pač moral počakati.
Prosim povejte svoja mnenja!
LP Nejc in Inč
Logiran
Miss Teja.
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.261


« Odgovor #1588 : torek, 29.07.2008 : 20:48:23 »

Živjo,

Oskar je uspešno prestal kastracijo  Cheesy
Jajčk ni več, tam kjer so bila je zdaj velik obliž. Oskar se počuti vredu, vendar je še zmeraj "zadet" od narkoze. Sva že bila dvakrat po 5min zunaj, drugače pa uživamo tudi na balkonu, saj zunaj ni vroče. Ovratnik mu še gre rahlo na živce, vendar mislim, da se bo čisto lepo navadil.
V čet. odstranimo obliž, v petek pa ovratnik.
Trenutno pa spi poleg mene Kiss

Še ena slikca od prej:



lp Teja
Logiran
moonbeam
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.289


« Odgovor #1589 : sreda, 30.07.2008 : 00:27:49 »

Jeeee Super Oskar... Sem že čakala, kdaj boš sporočila kakšno novico...
Zdaj pa malo počitka, potem bo pa mir v bajti Wink 
 Kiss   za Oskarja Wink
Logiran
Strani: 1 ... 101 102 103 104 105 [106] 107 108 109 110 111 ... 124   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 8  |  Tema: Zlati prinasalci 2
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines