mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 16.08.2024 : 13:29:47

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: shih-tzu - čvek - arhivska tema
Strani: 1 ... 11 12 13 14 15 [16] 17 18 19 20 21 ... 44   Dol
Natisni
Avtor Tema: shih-tzu - čvek - arhivska tema  (Prebrano 87959 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
Mira1
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 20


« Odgovor #225 : sreda, 07.09.2005 : 22:35:04 »

Sedezna opažam, da so vaše izkušnje z psi in vaš status novega lastnika shih-tzuja tu nekje kot moje. Naša psička Laja je pri nas nekje mesec in pol. Ne morete si mislit kako hitro se uči in spreminja. Dobro lula še vedno povsot, skoraj vedno na papir Roll Eyes, ampak grize pa res ne več toliko. Mene še najmanj, verjetno ker ji dajam hrano  :Pin se hodi k meni pocartat pred spanjem, ali pa ko potrebuje nežno čohanje. Otroke pa učimo igre, ki bi se jih naj igrali s psi in kako in da kuža ni za igro gusarjev in kavbojcev Angry, ter da je igra takrat, ko je kuža razigran in ne pred spanjem. Je pa tudi vse razen brikete, ker jih ne mara Undecided.

Tu pa bi rada vprašala izkušene lastnike Shih-tzujev, če je vredu da je pes samo "našo" hrano brez briketov. Poskusila sem že nekaj vrst pa je za njo vedno boljša hrana iz moje kuhinje Wink. Je kaj narobe pri tem in na kaj moram še posebej pazit? Brez skrbi ne dajemo ji ostankov, ampak ji iz našega kuhanja prilagodim hrano glede začimb, da jih je manj in dodam kako zelenjavo ali sadje. Nekako imam odpor do čiste industrijske hrane. Huh

LP
Logiran
Mira1
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 20


« Odgovor #226 : sreda, 07.09.2005 : 22:38:03 »

Ha!! Grin Naučila sem se uporabljat smeške, zdaj še čakam, da mi pomagajo vstavit sliko. Cheesy
Logiran
inge
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 516


« Odgovor #227 : četrtek, 08.09.2005 : 06:42:21 »

Mira1 - jaz imam z mojim neizmerno srečo glede prehrane. Ne rečem, da ni izbirčen, je pa vse, sploh če vidi, da kaj jaz nesem v usta - potem bi tudi on - tu govorim predvsem o sadju - je vse, razen banan. Sva se pa kmalu naučila jesti brikete - imam pa srečo, ker imam doma še psa, ki ima neizmeren apetit in ima seveda konkurenco - ker naša bokserka pač rada "pomiva" posodo. Naš je brikete nutro ( zamenjam hrano - včasih s piščancem, včasih jagnje). Brikete prej malo namočim in potem mu dodam še žlico cesarja in zmešam - res da je zmeraj najprej pojedel dodatke iz briketov, potem pa tudi brikete. Poje tudi suhe brikete - ampak to je bolj občasno. Nimam nobenih problemov z alergijami, kakanjem ali kaj podobnega. Sem pa opazila, da mu ne smem dati preveč govedine (kakšne štiri koščke ja- več ne) ali kosti od piščancev - tako, da dobi od naše mize le kakšni dve kostki od piščančka - ker je potem zmeraj imel drisko. Zdaj vemo, kaj mu škodi in tega ne dobi v večji količini. Od kupljenih pasjih priboljškov dobi nutro kekse - ki pa jih nima preveč rad in jih poje bolj iz faušije do bokserke. Dobi tudi kuhano hrano, vendar se mi zdi, da bi porabila preveč časa s pripravljanjem obrokov zanj in nevem, če bi bili lahko tako kvalitetni - dobro - skuham tudi rižek in ribano kašico in piščančje meso, vendar se mi zdi mogoče to malo premalo zanj - ker za moje pojme je dosti in je kar aktiven - ni pa debel.
lp
Logiran
Tia
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 446


« Odgovor #228 : četrtek, 08.09.2005 : 10:12:28 »

Piščančjih kosti se ne sme dajati psom!!!!! Inge, imaš srečo, da tvoj psiček ni imel kakšnih hujših težav.
Logiran
sedezna
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 12


« Odgovor #229 : četrtek, 08.09.2005 : 21:58:58 »

ja,tudi naš shitz-cu bi pojedel vse ,ni izbirčen,rad ima suho hrano (EUKANUBO ZA MLADIČKE)na dan jo poje eno skledčko-rad ima seveda tudi našo hrano.Res pa je,da pazimo,da mu nikoli ne damo piščančjih kosti in krompirja.
 Kar se pa tiče lulanja je pa tako,da je do neke mire že postal priden-ampak tu pa tam pa še gre v stanovanju na časopis.Se mi zdi,da lula skoraj vsake pol ure...Tudi s kakanjem je že priden,pride morda samo kakšno jutro,a to le redko,da zjutraj,ko vstanem najdem kakeca.Drugače je priden in poslušen kuža-razen malo tistega grizenja,kot sem že v prejšnjih sporočilah opisala-ampak ima tako kot vsi drugi-ogromno svojih in punčkinih igrač-tako,da v stanovanju res še ni kaj zgrizel--popolnoma nič...Rad se igra in opažam-dopoldan,ko je hčerka v vrtecu--skoz samo leži in nekako pogreša otroka,ko mu omenim njeno ime-češ,da ona prihaja-je že ves v luftu in leti k vratam.Ko pa ona pride domov  pa ne vprašajte...Pes se je enostavno navezal na njo-to se vidi...In vesela sem,da je tako. Smiley
Logiran
inge
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 516


« Odgovor #230 : petek, 09.09.2005 : 06:47:34 »

Tia- pri piščančjih kosteh sem previdna - vpoštev pridejo le tisti deli pri bedrci in še to dobro pregledano in ne pretiravam- ko pes dobi kost sem tudi zraven (če bi se kaj zataknilo). Sem pa mnenja, da je dobro, da pes je vse, saj le tako opazim, če mu kaj škodi in kaj ne. Poznam nekaj ši-cujev, ki tudi dobijo občasno kosti za glodat ali pojest, pa nimajo težav ne z dlako, ne z alergijami in ne z kakšnimi koli drugimi težavami. Ne kompliciram pri velikih psih in en pri malih. Ko je imela pred kratkim bokserka mladičke je pojedel tudi njihovo eukanubo (suhe brikete) se z njimi lovil po dvorišču in jih zabaval, da je bilo veselje, grizljal in jedel je z nimi vse po vrsti - pazil, da se ne bi kdo od njih dotaknil mojih grmičkov ali vrta ... skratka prava varuška. Zdaj ima spet "za svojo" družbo mačke, ki jih ima neizmerno rad.
lp
Logiran
Mira1
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 20


« Odgovor #231 : petek, 09.09.2005 : 09:19:34 »

Sedezna me veseli, da sta se kuža in otrok ujela in da ni težav z grizenjem!!!!! Smiley
Logiran
Mira1
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 20


« Odgovor #232 : nedelja, 11.09.2005 : 19:19:35 »

Tia obračam se na vas. Na temi: ETERIČNA OLJA sem prebrala vaše recepte in iskušnje z eteričnimi olji in mrčesom oz. klopi. Zanima me, ker se na eterična olja ne spoznam, če je pomembna znamka olja in katero mi priporočate ali na kaj moram paziti? Bojim se namreč, da se dlaka ne bi sprijela in zaradi eteričnih olj mogoče postala lomljiva in poškodovana.  Undecided Koliko časa po nanosu jo skopate? Saj naša pride iz takega sprehoda kot "pujsa".  Wink  Naša Laja je že imela klopa in glede na vse, kar je pisalo pri temi: klopi,   Huh mi je še najbolj simpatična varianta z eteričnimi olji.
Sem iz Maribora in mi je Ljubljana malo od rok.
Logiran
Felina
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 450


« Odgovor #233 : nedelja, 11.09.2005 : 21:18:07 »

Samo delni odgovor...Tia bo verjetno povedala kaj vec...etericno olje mora biti resnicno naravno.....v Mariboru pa taksna etericna olja dobite v europarku, v trgovini L'Occitane...ce se ne motim je v pritlicju, pri kaficih.....jaz sem tudi iz Maribora in imam tudi mesanico etericnih olj proti klopom in jih kupujem v tej trgovini. Ena 5ml flaska stane nekja nad 2000 sit. Stvar resnicno funkcionira...se sebe odisavim pred sprehodom... Wink
Logiran
Tia
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 446


« Odgovor #234 : ponedeljek, 12.09.2005 : 00:12:35 »

Ja Felina, saj si že ti vse razložila! Wink Cheesy Olja morajo biti res naravna, ker se drugače lahko naredi več škode kot koristi in povzroči alergično reakcijo. Za samo dlako niso škodljiva, če se jih uporablja v priporočenih količinah. Z eteričnimi olji se ne sme pretiravati (z ničemer se ne sme); so zelo močna in prevelike  doze lahko vplivajo na živčni sistem.

Sicer je pa z olji tako; jaz sem uporabljala že vse mogoče mešanice (vse so bile učinkovite), ampak se je parkrat zgodilo, da je bila dlaka vsa mastna od olja, pa prah se je kar "prilepil" na moji punci. Zadnje čase pa delam takole; vsak teden na ovratnico nakapam dve ali tri kapljice eteričnega olja sivke ali tea-treeja, potem pa pred sprehodi na "kritična območja" zmešam malo žličko mandljevega olja z nekaj kapljic tea-treeja si to porazdelim po dlaneh in dobro "prebožam" obe punci (ta mešanica zadostuje za obe); predvsem po tačkah, trebuščku, glavici ... Včasih še  po eno kapljico nerazredčenega olja kapnem na rep, pa za oba ušeska.

Nekje sem prebrala, da jabolčni kis zelo uspešno odganja ves merčes, tako da ju včasih pošpricam tudi   z mešanico destilirane vode in kisa (kar je dobro tudi za dlako), pa včasih dam kapljico Ašičevega kisa v hrano (dobro za rastrupljanje telesa+ baje klopom ne diši koža, enko po pivskem kvasu...)

Zdaj iščem še neemovo olje, ker odganja komarje - se mi zdi da jih je letos ogromno, Luna so že parkrat popikali.

Jaz po večjih sprehodih vedno umijem tačke in trebušček, nista pa tako umazani, če uporabim zgoraj opisani recept. Ko sem dajala več mandljevega olja je bilo huje. Sicer pa tudi kupujem balzem, ki naj bi "odbijal" brah. Ampak, če se pes valja po pesku - čisto nič ne pomaga. Wink Ja, mi lastniki Shih Tzujev, se moramo kar sprijazniti, da jih je treba dosti umivati in rihtati. Ampak, za lepoto je treba potrpet, a ne? Wink
Logiran
Tia
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 446


« Odgovor #235 : ponedeljek, 12.09.2005 : 13:46:06 »

Inge - šele zdaj sem videla tvoj post. Piščančje kosti so ZELO nevarne za pse, veliko primerov se je že končalo s smrtjo. Sama vem za tibetanskega španijela, lastniki so bili tudi takšnega mnenja kot ti, a se enkrat ni izšlo. Tudi jaz zagovarjam raznoliko prehrano, da bi pa tvegala življenje svojih psičk v imenu tega, mi pa niti na misel ne pride. Angry Ko se bo enkrat zataknilo bo prepozno!!!!!!!!!!!! Tudi jaz poznam Shih Tzuje, ki dobijo kosti za glodat, to vendar ni nič takšnega; kakšna goveja kost ali kaj podobnega - NE PA PIŠČANČJIH KOSTI!!!!  Ne vem zakaj vsi poudarjajo kako nevarne so, v vseh knjigah to piše. Drugače je, če bi bile te kosti surove (barf varianta), ampak ti pišeš da mu daš kosti, ko vi pojeste piščanča.
Logiran
TagTu
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.173


« Odgovor #236 : ponedeljek, 12.09.2005 : 14:18:54 »

Piščančje kosti so nevarne zato, ker so krhke in votle in pri grizenju razpadejo v trske, ki se lahko zapičijo v goltanec ali katerikoli drug del prebavnega trakta. Moje tega niti po pomoti ne dobijo, dam pa jim hrustančke s perutničk (pa še to samo včasih).
Logiran
inge
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 516


« Odgovor #237 : ponedeljek, 12.09.2005 : 15:45:47 »

Glede piščančjih kosti- dobi le kost in ne kosti in dobi  le tisto od bedrce - jo celo pregledam in odtrgam tisto tanko ob strani. Obgrize jo z leve in desne strani - hrustanec - kaj ostane(ponavadi tisto na sredini) takoj zavržem.
Glede zatikanja kosti sem dobro seznanjena - pa mednje ne spadajo le piščančje kosti. Z psi se ukvarjam že nekaj let in imam precej prijateljev in znancev, ki imajo tudi pse, pa še ni bilo primera, da bi se pri odraslem psu kaj zataknilo, še najmanj, pa si želim, da bi se pri mojem.
lp
Logiran
Mira1
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 20


« Odgovor #238 : ponedeljek, 12.09.2005 : 17:42:20 »

Ja, mi lastniki Shih Tzujev, se moramo kar sprijazniti, da jih je treba dosti umivati in rihtati. Ampak, za lepoto je treba potrpet, a ne? Wink


Jaz sem že pripravljena potrpet za lepoto samo moja Laja ne. Kopanje že gre, le česanje, striženje tačk (to počnem, kadar ima globok spanec) in spenjanje dlake nad očmi nikakor. Undecided
Sploh ker je dlaka zdaj tako neumne dolžine, da še ne gre v čop, razne sponke pa ne držijo dovolj.  Sad

Kakšna pa je mešanica Destilirane vode in jabolčnega kisa, da ne bi pretiravala?

LP
Logiran
Mira1
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 20


« Odgovor #239 : ponedeljek, 12.09.2005 : 17:51:05 »


jaz sem tudi iz Maribora in imam tudi mesanico etericnih olj proti klopom in jih kupujem v tej trgovini.

Felina ali je to posebna mešanica eteričnih olj, ali pa si jih sami zmešate?
Logiran
Strani: 1 ... 11 12 13 14 15 [16] 17 18 19 20 21 ... 44   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: shih-tzu - čvek - arhivska tema
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines