mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 26.11.2024 : 00:40:07

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: shih-tzu - čvek - arhivska tema
Strani: 1 ... 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 ... 44   Dol
Natisni
Avtor Tema: shih-tzu - čvek - arhivska tema  (Prebrano 91230 krat)
0 članov in 6 gostov pregleduje to temo.
Felina
rad pišem
Spol: Ženska
Sporočil: 450

« Odgovor #105 : četrtek, 14.04.2005 : 22:20:08 »

Imam še eno vprašanje....doma imam dva čupava psa in kar nujno bi že bilo striženje dlakic v ušesu.......problem se pojavi, ker to ne gre tako zlahka...Ali obstaja kakšen pripomoček, da bi lahko iz ušesa ostrigla čimveč dlake. Naše škarjice za nohte ne opravljajo ravno najboljše funkcije. Drugače jima redno očistim ušeska s tekočino, samo prav vidim, da so problem dlakice, ki so očitno predolge.
Aja, pa nekaj sem slišala, da nekateri kar populijo dlake iz ušes...kako jim to rata? Moj se je nenormalno zacvilil, ko sem mu izpulila eno samo dlakico, kaj šele da populim po ostali površini.

Lp, Tina

Logiran
jessy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.407

« Odgovor #106 : petek, 15.04.2005 : 13:45:31 »

Felina: Dlak v ušesih se ne striže. Dlake se populi. Ponavadi kar s prsti, lahko pa si tudi kupiš pri vet-u posebne ''škarje''(kot pinceta), ki dlake močno primejo. Jaz imam to doma, a ponavadi to delam kar s prsti. Wink

Važno je, da greš s prsti čimbolj v uho-da dlake čim nižje primeš. In nato samo potegneš. morda bo kuža včaish zacvilil(ker ni navajen), a potem se navadi. Tongue Verjemi, da nič ne boli-le prav moraš prijeti. Wink

lp
Logiran
Felina
rad pišem
Sporočil: 450

« Odgovor #107 : sobota, 16.04.2005 : 14:23:23 »

Ok, to ni tako enostavno kot se sliši....zdaj sem se matrala s pinceto, ker moji prsti niso dovolj mali, da bi lahko segla dovolj globoko v ta mali uheljček, mali je čist ponorel in sedaj moram počakat na pomoč od mame,da bo držala malega "leva".
Kaj je to populjeno območje potem potrebno tudi razkužit?
Logiran
jessy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.407

« Odgovor #108 : nedelja, 17.04.2005 : 20:11:16 »

Čisto enostavno je-ko ti že enkrat uspe. Tongue Jaz potem uho še malo očistim(z ovlaženo vato), nekajkrat na mesec pa še z tekočino za čiščenje ušes.

Se pa sedaj, ko mu redno pulim dlake, ušesa veliko manj zapacajo. Wink

Lp
Logiran
inge
odvisnež
Sporočil: 516

« Odgovor #109 : sreda, 20.04.2005 : 17:35:59 »

Ja, pred kratkim je bil pripeljen- uvožen črni ši-cu iz Nemčije, sedaj star 5 mesecev.
Logiran
kaja
midi
Sporočil: 6.951

Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf

« Odgovor #110 : nedelja, 08.05.2005 : 10:06:19 »

V zavetiscu Zonzani se nahaja sicu:
http://users.volja.net/lenko469/zavetisce.html
Logiran

inge
odvisnež

« Odgovor #111 : nedelja, 08.05.2005 : 10:46:34 »

Ja, kako pa je možno, da bi bil ši cu zavržen? Ali pa se je samo izgubil?
Po čem pa se domneva, da je star 5 let?
Logiran
kaja
midi

« Odgovor #112 : nedelja, 08.05.2005 : 12:58:14 »

Inge, kaj vse ljudje zavrzejo, pa da kaksnega sicuja ne bi. Na trboveljskem drustvu smo pred pol leta oddajali sicujko, ki so jo lastniki pustili v praznem stanovanju in se odselili. Angry Cry
Seveda pa upam, da se je tale samo izgubil in da nekje nekoga skrbi zanj! Starost pa je najbrz dolocil veterinar! Drzim pesti, da najde topel dom. Ce pakoga zanima kaj vec pa naj poklice v zavetisce! lp
Logiran

inge
odvisnež

« Odgovor #113 : nedelja, 08.05.2005 : 14:58:09 »

Lahko, da je odšel za kakšno psičko, pa se je izgubil. Ne morem razumeti, da bi ga kdo kar tako pustil. Moj se ne oddalji od mene pol metra, non stop ga imam za petami. Pa, da se odseliš in pustiš psa v stanovanju? Mogoče bi za take "ljudi" bile primerne take kazni, kot so v cestnem prometu? Nimam besed.
Logiran
Tia
rad pišem
Sporočil: 446

« Odgovor #114 : torek, 10.05.2005 : 15:40:05 »

V kolikor se do ponedeljka ne bodo našli pravi lastniki, bo Shih Tzuja iz zavetišča začasno posvojila članica Kluba za tibetanske pasme Slovenije. "Fantka" bo zrihtala, uredila - potem mu bomo pa skupaj poiskali nove lastnike, ki ga bodo imeli radi. Smiley
Če vas kužek zanima lahko pokličete na Klub za tibetanske pasme ali pa pišete na mail ljubica.klancar@s5.net , lahko pa se mi javite tudi na ZS.

Sicer pa najlepša hvala Kaji za objavo oz za informacijo!!!!
Lp
Logiran
kaja
midi

« Odgovor #115 : nedelja, 22.05.2005 : 15:27:05 »

Ojla Tia! Mogoce ves, ce je kaj novega s tem kuzkom? lp od Bagice Wink
Logiran

Tia
rad pišem

« Odgovor #116 : torek, 24.05.2005 : 16:14:32 »

Živjo! Ja; imam res dobre novice - za psička so našli super lastnico; zavetišče bo pa zapustil v petek - ker je bil danes kastriran in mora še malo počivati.
Gospa ga že nestrpno pričakuje,ga je šla že večkrat obiskat in sta se baje zelo "ujela",  je pa stalno na vezi z Ljubico iz Švrka (in Ktpja), v petek ga gresta skupaj iskat, pa k frizerju ga bosta pejali ...
Res hvala, da si sporočila. Če bo še kje kakšen  zavržen Shih Tzujček mi prosim javi.
Lp
Tia

Logiran
inge
odvisnež

« Odgovor #117 : torek, 24.05.2005 : 17:28:03 »

Nekaj me pa vseeno zanima. če bi se slučajno (pravim slučajno) našel lastnik tega psa, kaj ne bil malo začuden, da so psa v zavetišču kastrirali? Ali pa je to običajen postopek, če se pes najde v zavetišču?
Če bi se moj pes zgubil - jaz bi ga iskala sicer po celem svetu ampak, če ga slučajno ne bi mogla najti in bi potem slišala, da je kastriran, mi ne bi bilo vseeno. Mislim, da je že bil en podeoben primer z bokserjem, če se ne motim?Ali pa je bil kastriran na željo novega lastnika?
lp
Logiran
Tia
rad pišem

« Odgovor #118 : torek, 24.05.2005 : 19:08:13 »

Joj, jaz nisem pravi naslov za te informacije ... Sad, ampak kolikor vem, se pri tem psičku točno ve, kdo so bivši lastniki, psiček se je dalj časa klatil naokoli preden je prispel v zavetišče, njim je bilo pa vseeno. Je pa čisto zanemarjen, zavozljan, dlaka je v groznem stanju - se vidi, da kdorkoli ga je imel ni skrbel zanj ... V enem tednu se to ne more zgoditi! Lips Sealed
Glede drugih primerov pa ne vem.
Lp Tia
Logiran
kaja
midi

« Odgovor #119 : sreda, 25.05.2005 : 13:02:10 »

Tia, to so pa res lepe novice! Upam, da bo kuzku od zdaj naprej lepo! Bom pa sigurna javila, ce bo se kaksen kosmatincek iskal nov dom!

Inge, ne vem tocno kako te stvari potekajo v zavetiscih. Najbrz doloceno stevilo psick sterilizirajo, vseh pa ne, odvisno od financ (tako kot povsod). Ko je pes enkrat 8 dni v zavetiscu ga lahko dajo v posvojitev in ce posvojitelj zeli ga tudi kastrirajo oz sterilizirajo. V tem primeru prejsnji lastnik ne more nic. Pa saj ce si vesten lastnik potem ze prvi dan preklices vsa zavetisca, drustva, vet. ambulante, radijske postaje....in tako izgubljenega psa najdes prej kot v 8 dneh. Smiley Psa imas tudi tetoviranega in cipiranega....

Povsem pa podpiram, da se "cistokrvni" primerki sterilizirajo oz. kastrirajo pred oddajo v nov dom, ker vsakic ko se oddaja taksen kuza, dobivamo klice ljudi za katere se kmalu izkaze, da bi zeleli s tem psom imeti leglo. Osel gre samo enkrat na led.....Trenutno oddajamo sterilizirano bernardinko! Ljudje, ki klicejo mi razlagajo, da smo jo pohabili, da je zdaj invalidna in da bi pri njih imela krasno zivljenje pasje matere, kot to zahteva narava!  Roll Eyes Zal tako ne gre! lp
Logiran

Strani: 1 ... 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 ... 44   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: shih-tzu - čvek - arhivska tema
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.