mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 14.11.2024 : 19:25:33

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 1  |  Tema: Border collie - čvek
Strani: 1 ... 21 22 23 24 25 [26] 27 28 29 30 31 ... 162   Dol
Natisni
Avtor Tema: Border collie - čvek  (Prebrano 488446 krat)
0 članov in 14 gostov pregleduje to temo.
Barbka
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.360

Seta del Oro: pametna lepota

« Odgovor #375 : sreda, 17.11.2004 : 08:54:02 »

Ojla Deteljica,

mladičke si je šla naša družina pogledati, oborožena s fotoaparati. A žal - ni bilo baterije notri in tako ni bilo nič slik.
Se je pa Andraž potrudil in naredil novo stran in na njej lahko vidite tudi mladičke. http://www.ovcarska.agility-slo.net/slo/. Tamali so pravi cukri, sicer pa, pri taki mami in očetu drugače sploh ne more biti Wink.

Simon_Bay - Čestitke za nedeljo! Drugo mesto v grupi je super!  Cheesy Cheesy Cheesy Grin Grin Grin

McOven - smo mislili, da te bomo videli v Lj... Tvoja Štajerka oziroma moja najljubša McOvnovka je bila prijavljena (jaz je sicer nisem videla) pa sem mislila, da boš ti tudi.

Deteljica - kako pa kaj Dolenjski naraščaj?
Logiran

La vita e bella. Včasih si pes, včasih si kandelaber...
deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357

« Odgovor #376 : sreda, 17.11.2004 : 10:22:28 »

Ojla Deteljica,

Deteljica - kako pa kaj Dolenjski naraščaj?

Tolk so dobri Cheesy ,da se mi   je že nerodno hvalit Cool, ker bodo vsi mislili, da se zjebavam Grin Grin Grin
Logiran
Simon_in_Bay
odvisnež
Spol: Moški
Sporočil: 662

« Odgovor #377 : sreda, 17.11.2004 : 10:57:22 »

Hvala Barbka, smo res zadovoljni  Cool.
"McOvnove Štajerke" pa ni bilo.
Logiran
McOven
nekaj malega že vem
Sporočil: 131

« Odgovor #378 : četrtek, 18.11.2004 : 15:31:14 »

Ojla!

Čestitke Simon in Bay!!!!

Barbka - vaši so pa skoraj tako luštni kot naši.  Grin Cool Wink

Žal je Martinova nedelja pri nas rezervirana za žlahto  Undecided - precej neugoden datum za razstavo - vsaj zame.   Sad

Noliko so sicer prijavili, pa se je punca kakšnih 10 dni prej začela gonit  Shocked . Potem so pa še dobili obvestilo, da je razstava prestavljena na januar  Huh.

Tudi jaz vas že pogrešam....  Wink
Logiran
Ovca
novinec
*
Sporočil: 8

« Odgovor #379 : ponedeljek, 06.12.2004 : 16:40:09 »

kako pa je kaj z oddajo teh mladičev..ker nism mela dost časa da bi natančn prebrala nism točn zasledila kok legel je ampak se mi zdi d več ke en an? sram no em..a majo že vsi psički bodoče lastnike a še sprejemate kandidate Grin
Logiran
Barbka
midi
*

« Odgovor #380 : ponedeljek, 06.12.2004 : 16:55:24 »

Mama Rona in oče Shep imata prostega samo še enega fanta. Vidiš ga lahko na **
Logiran

Princ
nekaj malega že vem
Sporočil: 112

« Odgovor #381 : torek, 07.12.2004 : 00:13:22 »

Uf, ovca
pol pa hitro leti na drug računalnik. Meni osebno je tisti/še/ prosti daaaaaaaleč najbolj cartig, ...pa še zgleda najbolj drobčkan in sploh kot še šika Kiss

Lp, Mateja
Logiran
sirtaki
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.576

« Odgovor #382 : torek, 07.12.2004 : 00:19:45 »

Hja izrezan ocka  Grin
Bemti kaj imam ze tri pse  Roll Eyes
Logiran
Barbka
midi
*

« Odgovor #383 : torek, 07.12.2004 : 09:19:13 »

Mladički so res pravi cukri - sicer pa, le kateri mladič ni.
Enkrat sem gledala oddajo o borderjih, kjer so dejali, da so vzorci obarvanosti kožuha pri vsakem borderju drugačni, in da je težko dobiti dva, ki bi si bila enaka.  No, naj povem, da ima Ailpein polbrata - lansko Shepovo leglo, ki mu je skoraj do zadnje dlake enak. Oba imata črno (mirovniško) piko na čelu, sta bolj bela v glavo in imata "strelo" na hrbtu. Tako, da se mi zdi, da je ta "zares" Shepov.
Drugače pa so mladički zelo izenačeni - kar se tiče velikosti in štirje zelo standardno (razstavno idealno) obarvani. Samo Artair je tako lep, s svojim črnim, gostim kožuhom in Aiplein s pikico na čelu. In z obnašanjem - že sedaj želi ustreči ljudem (podobnost z očetom je ... zagotovo!). Princ, brezdomček Aielan je lep kuža, ni največji, ni najmanjši. Najmanjša je manekenka Allyna (ampak, bila je že itak najmanjša, ko se je skotila). Drugače pa - v primerjavi z drugimi legli  v Sloveniji, ti mladički ne izstopajo po velikosti in teži ne navzgor, ne navzdol. Meni se zdijo lepo, zdravo leglo.

A ja, smo v nedeljo naredili serijo fotografij. Ko jih spravim na net, bom povedala.

Sirtaki: med tri in štiri ni bistvene razlike  Wink
Logiran

Simon_in_Bay
odvisnež

« Odgovor #384 : torek, 07.12.2004 : 10:38:48 »

Barbka kakšna je to idealna razstavna obarvanost?
Logiran
Barbka
midi
*

« Odgovor #385 : torek, 07.12.2004 : 11:51:39 »

Razstavno idealno (zam mene osebno): lepe, čiste linije med barvami, približna "sorazmernost" vzorcev na levi in desni polovici tako glave kot telesa, lep, čist ovratnik, enakomerno visoko pobarvane noge. Sicer pa - saj imaš eno tako doma Smiley.
V bistvu, v razstavnem ringu sodnik ne sme gledati samo obarvanosti pri borderjih (pa še pri nekaterih drugih pasmah), a dejstvo je, da psi, ki so lepo, klasično, enakomerno obarvani imajo prednost (na njihovo uporabnost pa to ne vpliva čisto nič).
Logiran

Simon_in_Bay
odvisnež

« Odgovor #386 : torek, 07.12.2004 : 12:03:57 »

O hvala Barbka za kokmpliment  Roll Eyes, bom Bay povedal, dobiš ljubčka naslednjič (od Bay Wink).
Če pa gledam obarvanost polsestre od Bay, Pic Pokey Shari, ki je večkratna Evropska prvakinja nima celga "ovratnika", svetovni prvak iz Dortmunda Littlethorn Continental pa sploh nima ovratnika, je skoraj cel črn. Je pa res da se na razstavah vidi več "lepo" obarvanih BCjev.
Logiran
Barbka
midi
*

« Odgovor #387 : torek, 07.12.2004 : 20:00:55 »

No, pa se dva dni stare slikice od Shepovih in Roninih otrok na http://www.barbka.com/galerija/
Logiran

bina
živim tukaj
Sporočil: 3.790

« Odgovor #388 : torek, 07.12.2004 : 20:08:17 »

No, pa se dva dni stare slikice od Shepovih in Roninih otrok na http://www.barbka.com/galerija/

2 dni Huh Se mi zdi, da je to napaka, ker mulčki že gledajo in stojijo Wink

Ajaaaaa, sedaj pa razumem stavek. Slikice so stare 2 dni, mladički pa več  Wink Sprva sem razumela, da so mladički stari 2 dni  sram

LP jana
Logiran
Simon_in_Bay
odvisnež

« Odgovor #389 : torek, 07.12.2004 : 21:21:46 »

So že pravi korenjaki. In prav vsak je po svoje lepo pobarvan.
Barbka tudi ti se lepo ujemeš zraven lepotcev, ne bi tudi ti še kakšnega imela? Grin
Logiran
Strani: 1 ... 21 22 23 24 25 [26] 27 28 29 30 31 ... 162   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 1  |  Tema: Border collie - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.