Glede rodovnika se ponavadi žal tako konča. Po mojem mnenju obstaja več "ljubiteljev psov". Nekateri si nabavijo psa namesto alarmne naprave, nekateri si jih želijo in si jih nabavijo... bogve kje končajo bogi pesoti, v najboljšem primeru v zavetišču
Obstajamo taki, ki imamo mešance- iz zavetišč ali pa od drugod. Tukaj so tudi ljudje, ki si kupijo/dobijo "pasemskega" psa v dobri veri, ampak žal premalo kinološkega znanja ali pa brez želje o kinološkem znanju. Veda o psu pač ne pomeni vedeti, kako ga hraniti in naučiti tri osnovne ukaze in ene par trikov.
Žal je tako.
Z fantom imava samo eno rožo v stanovanju, pa sem se vseeno pozanimala na googleu katera roža to je. Pa mi ni potrebno vedeti, razen tega, da jo moram zalivat enkrat tedensko.
Čeprav obstaja veliko "ljubiteljev psov", jih jaz še vedno razvrščam v tri skupine:
1. Jih imajo (verjetno ne več dolgo- zanimanje bo izpuhtelo, ali pa bodo trimetrski ketnarji)
2. Jih imajo radi, žal se ne bodo nikoli zavedali problematike, zaradi neznanja, lenobe, nezainteresiranosti. (rodovnik, mešanec... posledice) Nekateri so nori na šport, drugi umetnost, tretji na pse in ostala bitja.
3. tretjo skupino pa zanima kaj imajo doma. Četudi so kupili/dobili in na začetku niso imeli pojma ali pač , zdaj vedo kako v prihodnosti preprečit stvari, ki otežujejo kakovost življenja sedanjim živalim in seveda bodočim.
To je moje mnenje.
Midva imava mešanca. Ko sva razmišljala o večanju živalske družine, še nisem razmišljala tako. Bi verjetno takrat kupila tudi "čistokrvnega" psa, ki bi bil cenovno ugoden.
Neznanja se ni za sramovat. Sramuješ se lahko, ko ti vsi trobijo od vsepovsod o vsem
In si ne vzameš niti 5 minut, da razmisliš kaj je dobro za psa in tebe/družino.