mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 21.10.2024 : 13:04:14

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: ROTTWEILER - čvek
Strani: 1 ... 64 65 66 67 68 [69] 70 71 72 73 74 ... 162   Dol
Natisni
Avtor Tema: ROTTWEILER - čvek  (Prebrano 498732 krat)
0 članov in 25 gostov pregleduje to temo.
Teja
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.854


« Odgovor #1020 : torek, 04.09.2007 : 02:40:09 »

tadeja_n,
pozvala sem te, da pomagaš najti dom, ker imaš očitno čudežne roke, da vse živali sedaj srečno živijo. upam, da si res lahko prepričana v to.
nisi pa dojela mojega posta, sploh ne. niti enega.

torej praviš, da je zonzani zavetišče z najslabšimi razmerami. dajmo torej vsem tem psom, ki se jim izteče rok (očitno po pisanju nekaterih naj bi se tega roka držali?) iskati začasne domove, da jih ne bodo uspavali. in zanemarimo vsa ostala zavetišča, ki se tega roka ne držijo. ampak psov v začasnih domovih bo kar naenkrat mnogo, mnogo, mnogo... kaj bo potem z njimi? ni dvakrat za reč, da spet pristanejo na cesti. a se gremo začaran krog?

ali pa še bolje- psa, ''rottweilerja'' bo vzel kakšne bedak, ga paril, PRODAL mladičke, potem pa kdo ve kaj se zgodi? mogoče kakšna displazija. ali pa to, da bo naslednje leto po zavetiščih potomci tega psa. kdo ve...

Če pa si ti iz NM, pa lahko tudi ti pomagaš kužkom ali ne? Čeprav, če se jim ne izteka čas, nevem zakaj..
ne bi o tem kako in koliko jaz pomagam novomeškim revčkom.
tvoja zadnja izjava pa je skrajno neumna in kaže na laičnost te problematike.
torej vse živali, ki so v zavetišču pustimo na miru, šele ko se začnejo grožnje o evtanaziji začnemo razmišljati o novih domovih. je to v redu?
najbolje torej res, tista zavetišča, ki se ne držijo tako striktno roka 30 dni, pustimo pri miru. pa naj imajo kužke. saj jih ne bodo uspavali.
ne vem pa kam se bodo potem širili z novimi boksi in kdo bo potem to zavetišče gor držal.

če je nekaj tako namenjeno- zakaj bi spremenil? a se npr. psička, ki gre v nov dom  tudi sterilizira, da se začaran krog ne nadaljuje? močno dvomim (večinoma).
evtanazija je namenjena humani usmrtitvi pri problematiki za katero smo krivi mi sami, ne psi. nastradajo pa seveda psi. ampak mi smo lahko pa veseli, da se ne poslužujemo kakšnih drugih metod (vsaj uradno ne). ali mogoče za kakšno komoro za usmrtitve psov jaz ne vem?
(no ja kar se pa tiče neuradnih domačih pobojev mladih nezaželjenih mladičev je pa spet druga zgodba)

Fortuna a mi lahko PROSIM razložiš zakaj bi JAZ iskala domove 4 kužkom iz zavetišča v NM, ki se jim ne izteka čas in je zavetišče zadolženo za to, da jim poišče nov dom? A sem jih jaz spravila v zavetišče al kaj? Pa jim ti poišči nov dom? Ne? OMG Shocked najlažje je tole napisat ja..
mogoče zato, ker se mečeš ven, da si oh in sploh kar se reševanja kužkov tiče? potem pa to tudi DOKAŽI!!!

Če pa se še ustavim pri tem, da praviš Fortuni naj jim ona poišče nov dom- če je kdo na forumu, ki mi pomaga in najbolj stoji ob strani tudi kar se kužkov tiče je to ravno Fortuna. In z njeno pomočjo so tudi že mnogi kužki dobili nov dom. kolikor jaz vem so bili vsi nato kastrirani/sterilizirani, torej ne morejo producirati novih nezaželjenih revežev, torej začaranega kroga ni.
hehehe... Cheesy


sedaj si bom pa drznila  kar namesto Jane opozoriti pred off topici!  Grin

tadeja_n,
če želiš še kaj dodati piši v kakšno temo o tej problematiki, tukaj pa naj se nadaljuje o prekrasnih rottih Kiss
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.405


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #1021 : torek, 04.09.2007 : 10:15:25 »

Tema je ze postala nekaj drugega, cemur je prvenstveno namenjena, kar pa nenazadnje niti ni tako slabo, saj je v zadnjem casu kar nekaj primerkov "te pasme", ki se na silo resujejo. Morda bo komu le v razmislek, kaj se ob njegovem morebitnem nepremisljenem nakupu lahko zacne dogajati z njegovim psom. Zavetiscna problematika je pa v vsakem primeru ze prepletena skozi vse teme, in kot je videti bo se bolj, saj se tudi "horuk resevalcev" vedno vec pojavlja.

tadeja_n, oprosti, ne razumem. Pravis, da ce delas izjemno slabo, si nagrajen?
Torej, ce delas zelo slabo, ti bodo drugi resevali zivali in bos imel krasno statistiko ter poln zep in seveda ves cas polno zavetisce, saj zivali nikoli ne zmanjka. Ti bos samo sedel, pobiral denar in cakal, da pridejo razne tadeje_n s prijateljicami ter poberejo zivali iz zavetisca, seveda placajo vse, kar je treba in dvignejo pozitivno zavetiscno statistiko spet za eno cifro.

Drugi (in zivali pri njih), ki pa delajo dobro, ali vsaj za silo bolje, pa naj se kar matrajo, da bi kdo prisel k njim posvojit zival, saj zivalim pri njih nic ne manjka. Za to, da so se vedno tam, so zasluzne tudi razne tadeje_n s prijatlejicami, ki razglasajo okrog, kdo ima prednost in kdo prej in bolj nujno potrebuje dom. In za to, da se bo sistem nekega dne zlomil, so poleg ostalih krive tudi te iste gospodicne. Tisti, ki delajo dobro, ne bodo mogli vecno tega poceti dobro in lahko se zgodijo groznje z evtanazijami povsod. Tako, kot veleva zakon.

Za to rottweilerko "pravijo", da potrebuje precej strokovne pomoci. tadeja_n, ji jo bos ti nudila? Ali pa morda menis, da je ne potrebuje in je povsem ok, samo da dobi nov dom, pa cetudi bo tam sila problematicna in cetudi bi se morda zgodil kaksen sila neprijeten in nevaren dogodek, ki bi tvoje in se kaksno ime v prihodnje ponesel v medije, kaksno osebo pa v bolnisnico? Krasna popotnica "pasmi".
Ali pa se ti zdi v redu, samo da je resena, pa ceprav bi morala naslednjih 10 let preziveti v pesjaku brez morebitnih sprehodov in izpustov, ali pa celo na ketni. Krasno zivljenje.

Teja, objavi v temi o novomeskih psih, da jih v petek caka evtanazija. Bos videla halo. Kar naenkrat bodo postali pomembni, do tedaj jih pa se stekel pes ... Ker jim je cisto dobro tam, kjer so. Ocitno.
Ali pa jaz res nisem vec za na ta svet.

Ja, je zivljenje in je "zivljenje". Ocitno je nekaterim vseeno, kaksno je pasje zivljenje, samo da je.

tadeja_n, torej kaksen je tvoj nacrt za socializacijo in resevanje te psice?
Logiran

Schvarc
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 131


« Odgovor #1022 : torek, 04.09.2007 : 15:28:38 »

Oj!
Eno vprašanje, če mi lahko odgovorite? Zakaj je ta rott. sploh v zavetišču? Ali zaradi, kot sem zgoraj prebral, drobtiničnega(drobtinica) zdravja ali zaradi vedenjskih težav psa? Sprašujem iz firbca, oz., če je zaradi vedenja psa me res zanima zaradi kakšnega vedenja?

Drgač pa, kako ste preživeli dopuste? Mi smo neomejeno čofotali, slikce pa sledijo, ko bo malo več časa, da jih pripopam.
Ja, saj res, sedaj ga pripravljamo na novega člana, tako posteljica in previjalna že stojita. Ne delam nikakršne panike, tako pes neobčuti nobene razlike. Me pa skrbijo obiski, saj se vsi zapičijo v otroka in cvilijo...bucibucibuci, kar pa Schvarcu ni preveč všeč - vem ker smo imeli pretekli teden tak obisk in ko so ostali začeli lesti v otroka je bil Schvarc kar lubusumen. Mah... bomo že uštimal tako, da bo prov zame, psa inn otroka. Pišuka je težko psu prepoveda, da ne sme na posteljo, ker že skoz hodi, tako mu takih vstaljenih stvari (ki mogoče niso najboljše za otroka) sploh ne preprečujem.
Ja uglavnem poročam, ko pride nov član, tako bomo trije deci v bajti...hehe.

Čaw
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.405


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #1023 : torek, 04.09.2007 : 16:56:34 »

Schvarc, psica naj bi bila oddana v zavetisce zaradi lastnicine bolezni.
Logiran

tadeja_n
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 506


« Odgovor #1024 : torek, 04.09.2007 : 18:52:00 »

Ne, jaz žal ne morem nudit začasnega doma taj psici, imam enosobno stanovanje z mačkom ,ki ne prenese psov in ki rabi nekoga, da ga vozi vsak drugi dan h veterinarju na previjanje. Aha, torej začasni dom, ki bi lahko to psico uspel socializirat ne obstaja..v celi Slo. ste prepričani v to da ga ni..zanimivo. Na sosednjem forumu so tudi iskali začasen dom zanjo, pa se ni noben vsajal nanje..torej najbolje, da jim grem kar napisat kaj za hudiča se grejo, da takole skrajno neodgovorno rešujejo pse iz zavetišč.
Pa, ne ni mi vseeno kje kdo živi in ni mi treba govorit, da mi je ker me noben ne pozne, ja? In, ja tista rešenčka iz Zonzanija o katrih sem napisala sta sterilizirana oz kastrirana.
In še nekaj..po eni strani naj ne iščemo začasnih domov za živali saj lahko stanje poslabšamo po drugi strani, smo pa neumni, ker ne iščemo doma živalim za katere je btw zavetišče zadolženo, da jim najde nov dom, živalim pase ne iztrka čas..ja ok a ni bolj pametno poiskati dom živali, ki bo drugače evtanzirana (pa to niso samo grožnje iz strani zavetišče, ker to se je tam dejansko že zgodilo) ali pa živali, ki ima še "čas" in lahko še najde dobrega posvojitelja brez, da bi hiteli. lahko se jim pomaga na ta način, da se da na forume oglase s slikcami in opisom živali, kar se tudi dela, ne pa da bi zdaj en človek iskal dom za vse živali v vseh slo zavetiščih..ja zakaj pa so potem zaposleni not?
Aja, pa teja nevem kje sem se kaj "metala ven" kar se reševanja tiče, rekla sem da bi iblo pametno TEj psici posikati začasen dom, to je bilo pa tudi vse...vi ste samo skočili v zrak, medtem ko je človek hotel samo dobronameren post napisat.
Logiran
dog_lover
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.775


« Odgovor #1025 : sreda, 19.09.2007 : 21:28:05 »

Takole, konec maja ali v začetku junija (žal se točno ne spomnim) sem prejela Drobtiničin klic, kjer mi je omenila, da njena noga še ni ok, da lahko da bo morala v zdravilišče in da bo takrat na žalost morala psičko nekam dati. Vprašala me je, če jo lahko v takšnem primeru vzame Poživ. Povedala sem ji, da bolj težko, ker mora biti združljiva z drugimi psi in mačkami, sploh pa zelo zelo težko oddamo pse takšnih pasem. In nimamo začasnih skrbnikov, ki bi imeli samo njo in se ukvarjali samo z njo. Žal tako je. Sem ji pa predlagala, da naj me pokliče, če bo primorana dati psico stran, da skupaj poiščemo kakšno rešitev. Tega ni storila. Psico sem našla na Zonzanijevi spletni strani, jih poklicala in dobila info, da se oddaja. Od takrat jo oglašujem, Drobtinico sem vmes vsaj 5x klicala, ji poslala z dopusta kartico, ji poslala e-mail... pa se žal ne javi. Žal mi je, ker bi mogoče s skupnimi močmi kako prebrodili nastalo težavo... upam, da bo Ajša našla nov dom, pa da je (oz. da bo) z Drobtinico vse ok.
Imam sicer cifro njenih staršev (to sem se šele prejšnji teden spomnila), pa mi je zdaj kar malo nerodno tja klical, ker smo že septembra, ona pa se od junija ne javlja.
Logiran
ka ty a
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.919


« Odgovor #1026 : nedelja, 23.09.2007 : 01:11:07 »




Naš žal pokojni pes Mars Kiss
Logiran
aika
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 103


« Odgovor #1027 : ponedeljek, 24.09.2007 : 21:57:11 »

Moram malo pohvaliti naš podmladek...

Angelina Vravolu je na mednarodni razstavi CACIB Varaždin 2007 z oceno zelo perspektivno 1 zmagala v defileju prvakov med vsemi pasmami v razredu najmlajših (6-9 mesecev).

Na mednarodni razstavi CACIB Lendava 2007 je ponovno prejela oceno zelo perspektivno 1 in v defileju prvakov prišla v ožji izbor.


Čestitke psarni Mumlek!

Logiran
ka ty a
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.919


« Odgovor #1028 : sobota, 29.09.2007 : 22:13:57 »

Čestitke Wink

Logiran
ka ty a
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.919


« Odgovor #1029 : nedelja, 14.10.2007 : 17:24:25 »

http://shrani.si/f/19/Zz/26c5MsXB/pict0182.jpg


Takole pa Megy čaka ali ji bosta mucka kaj pustila...
Logiran
ka ty a
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.919


« Odgovor #1030 : torek, 30.10.2007 : 12:20:54 »

Ta tema je pa čisto zamrla Sad

Kako kaj vasi rottki? Nasadva nista prav nič vesela tega dežja zdaj. Sibamo na sprehod takoj pod streho Grin Megy je zadnjič dobila eno ranico- nevemo kako ko smo prisli domov jo je imela tako kar veliko okoli učka. Pa je dobila samo eno mazilo in se zdaj celi tako, da je vse ok. Z Mikeom ni pa nič novega še vedno je en tak norc ki se hoče kar ceu ulezt v naročje Roll Eyes
Logiran
tjas
rad pišem
****
Sporočil: 392


« Odgovor #1031 : torek, 30.10.2007 : 12:47:25 »

katya bo kakšna fotka?
Menei je rw sanjska pasma, vendar bo treba še počakati.
Logiran
ka ty a
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.919


« Odgovor #1032 : torek, 30.10.2007 : 13:15:55 »

Bom ju slikala. Čeprav ju ni ravno lahko, ker nista pri miru čisto nič Grin Grin
Logiran
Micika
rad pišem
****
Sporočil: 445


« Odgovor #1033 : torek, 30.10.2007 : 13:50:42 »

Pa slikaj vsakega posebej... res že dolgo ni kake njune nove slikce... no ja, od ostalih pa še manj Smiley Lp vsem trem, M
Logiran
ka ty a
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.919


« Odgovor #1034 : torek, 30.10.2007 : 15:20:38 »

Sta zdajle tako norela po blatu, da so mi uspele le tri slike use ostale pa so zmazane. Sta se tako podila za eno igračko, se lovila... da je blato bilo povsod  Grin Grin Zdaj sta pa kot pujska umazana  Roll Eyes



 Megy ima že od zmeraj čisto drugačen tip dlake, kot Mike. Tudi česanje ne pomaga  Grin

Logiran
Strani: 1 ... 64 65 66 67 68 [69] 70 71 72 73 74 ... 162   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: ROTTWEILER - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines