mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 04.08.2024 : 01:21:18

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: Dogo argentino
Strani: 1 ... 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 ... 107   Dol
Natisni
Avtor Tema: Dogo argentino  (Prebrano 345970 krat)
0 članov in 59 gostov pregleduje to temo.
pantheraunica
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 158


« Odgovor #120 : sreda, 29.09.2004 : 09:39:38 »

pozdravljeni!
Pa naj se jaz malo javim ce se ze nobeden drug noce...
moram priznat da sem kar dobre volje in se bolj vesel zadnje case glede tega kar se dogaja pri dogosih v slo! po mariborski razstavih ki je bila odsojena zelo korektno, pa ne zato ker je moj Caiman zmagal BOB in pol se kot prvi dogo tudi rez.BIS na klubski razstavi molos kluba, ampak zato ker je sodnik ki je sodil pokazal da sodi v sam vrh sodnikov za to pasmo! nazalost je realnost spet pokazala da imamo v slo sam poden od podna pri dogosih in da bi bilo boljse da nekateri psi rajsi ostanejo doma kot pa da nam delajo sramoto,ker vsi tisti ki sodijo pri nas vidijo nizko kvaliteto slo psov in potem hodijo po svetu in razlagajo kako slabe pse imamo!
samo zalostno je to da ti ljudje ki te slabe pse imajo niso sami krivi da jih imajo in niso krivi tudi da mislijo da so njihovi psi dobri,ker jim je pri tem zelo pomagal ali bolje receno jih je zajebal tisti ki jim je te pse prodal in tisti ki jim tupi da so njihovi psi dobri in super (g.R. Zupan-Reno in podobni;de la sol...)! dokler bojo slepo verjeli bomo imeli tako slabo kvaliteto in bomo osmeseni v svetu;vsaj jaz zaenkrat,ker ko pridem kam na razstavo v tujino in me vprasajo kje zivim(recem v slo) se zacnejo smejat in govorijo da so slisali kake grdobe imamo pri dogosih in pa od tistega drogerasa de la sol ki stepa mladice za dnar mi pa pridno kupujemo!
no moram pa priznat da sem po eni strani vesel ker se je zacelo dogajat tisto kar sem pred leti predvidel in za kaj sem dolgo delal, vlozil veliko dnarja in se vec casa in zivcev...
zaceli so mi se namrec javljat ljudje ki imajo pse od ze omenjenih nepridipravov in se mi zjokajo da so sicer placali veliko prevec dnarja za pse super kvalitete ki to niso! ko sem nekaj teh psov videl sem si rekel;pizda mores bit pokvarjen da nekoga tako nategnes in pa tudi brez vsakrsnega obcutka do te prelepe pasme da nardis tako sranje in to samo zarad par evrov zasluzka!!!
no jaz sem vsem tem povedal da naj v bodoce razmislijo kje bodo kupovali in kaj pa tudi za kolko ker izpade da imamo najnekvalitetnejse pse po najdrazjih cenah v evropi in celo na svetu!
najbolj smesen je bil eden ki me je poklical ker sem imel oglas za dogosa mladica in me prvo vprasal ce je kaj narobe z mojim psov ker je tako poceni(700 evrov)?? potem pa mi je razlagal da pozna Vitota strgarja ki mu je rekel da ima pse vrhunske razstavne kvalitete ki ful zmagujejo v slo in da bo z njimi mel mladice katerih cena bo 1500 evrov! pol pa tip rece da je bil enkrat z vitotom na eni razstavi kjer je bilo 5 dogosov in je vito bil sam v klasi s obema, pol pa je nekaj zmagal, tip pa je ugotovil da je sodnica punca od vitota in mi rekel da ce ti psi od vito vedno tako zmagujejo;brez konkurence in pr takih sodnikih, je to pol zalostno in da ce vito verjame da ima dobre pse na podlagi tega je pa res debilko! in to mi gre rec en popolen laik!! rekel pa mi je se to da je po netu pogledal dogose v italiji in se ni mogel nacudit da oni imajo ceno mladicev od 500 do 900 evrov! in to od dosti bolj njemu dopadljivih psov in razstavno uspesnih kot so slovenski! smejal sem se ko fuknjen...
veseli me pa se nekaj; doma imam trenutno dva vrhunska samca uvozena iz argentine in enega iz francije, pa se mlado psicko iz argentine, ki gre verjetno k nestorju(ko bo to uradno potrjeno mu bomo cestitali) pa se ena ki prihaja iz francije za katero iscem novega lastnika(ne bo prodajana temvec solastnistvo) ki se bo prikljucil novemu valu dogosov pri nas!
upam da bodo tudi drugi postali dovolj prisebni in pametni da se nam bojo prikljucili, da zacnemo nekaj pametnega delat,se druzit in pomagat tej prelepi pasmi pridet iz globine dreka v katerega so jo potunkali nekateri!

hvala za razumevanje

Gregor Nemanic

P.S. Cakamo andariella in Altija da objavijo slikice ki sta jih nardila v kranjski gori, mariboru in pa v tullnu. pohitita!!!
Logiran
andariell
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 381


« Odgovor #121 : sreda, 29.09.2004 : 10:23:18 »

Psička iz argentine:

Prve tri so iz Kranjske Gore, zadnja pa iz Maribora!

http://friends.s5.net/thor/Slike/DA1.jpg
http://friends.s5.net/thor/Slike/DA2.jpg
http://friends.s5.net/thor/Slike/DA3.jpg
http://friends.s5.net/thor/Slike/DA4.jpg

[slika spremenjena v povezavo; Jana]
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #122 : sreda, 29.09.2004 : 13:57:00 »

Ceprav nisem ravno "dogos fan" mi je tale kuzica prav vsec.  Cheesy Ima take velike sapice!  Kiss A uheljcki ostanejo? Grin Wink lp
Logiran

amo
še malo sramežljiv
**
Spol: Moški
Sporočil: 53


« Odgovor #123 : sreda, 29.09.2004 : 14:05:31 »

Gregor,nevem če poznaš(bi skoraj moral) argentinca Enzo-ta z Jesenic lastnik Miki Kovačevič,kaj praviš za tega junaka,meni je ful všeč.
Logiran
linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #124 : sreda, 29.09.2004 : 23:10:25 »

Si ne morem kaj, da ne bi novo pecenemu "ocku" cestitala ob novi pridobitvi! Wink

 Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin

CESTITKE, CESTITKE, ... kdo je ta ocka, bo pa ze sam povedal ... !!!
Logiran
MISSA
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 813


« Odgovor #125 : sreda, 29.09.2004 : 23:16:59 »

LP!
Moja skrita želja - argentinček!!! Vendar nimam pravice glasovanja. Tale kužica bi mi bila pisana na kožo!
Čestitke novemu lastniku.
LP,Miša
Logiran
altervita
živim tukaj
***
Spol: Moški
Sporočil: 4.029


« Odgovor #126 : četrtek, 30.09.2004 : 00:01:14 »

Prvič gregor: Dej se skidej s tega osebnega nivoja obračunavanja, ker se o psih menimo, ne o lastnikih. Pri vsaki pasmi ki je na nekam območju redka, se pojavijo ljudje ki se ne zavedajo nivoja svojega poznavanja, pa vseeno niso nič manj ljubitelji. Samo doseg je manjši. Gravitacija je drugje, itd. Lahko bi rekli po starinsko, da "niso na liniji". Samo zato metode prevzgoje ki jih bi ti prakticiral, ne smejo biti "golootočanske", skozi diskvalifikacije.

Raje kak komentar ki ga zasebno rad daš daj o psih, ok?

Recimo komentar zakaj je Kajmano dobil, Kapinčo pa zgubil? Za svetle oči vemo, ok, za boljši tip dogosa kot takega, tudi. kapinčo je molos tip. Ampak po drugi strani, kot vzrejno, je pa potencijal. Kje so mu močne točke?

aja, še slikce: kajman in Chapincho (a sem prov napisal?), tretji je krneki kar se mene tiče, slab topline pa tudi glava ni glih nekaj. Prevelik kontrast napram prvima dvema.

http://www.altervita.net/Slike/kayman/Tulln/IMG_0050.jpg
http://www.altervita.net/Slike/kayman/Tulln/IMG_0059.jpg
http://www.altervita.net/Slike/kayman/Tulln/IMG_0066.jpg
Logiran
rem
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.248


« Odgovor #127 : petek, 01.10.2004 : 18:53:23 »

 Roll Eyes ::)jaz tud nisem,za taka osebna obračunavanja, smo pa tega Vitota čist slučajno spoznal,je velik ljubitelj psov in tudi poznavalec pasme, vsak ma pa ene minuse in pluse Grin Tongue
Logiran
Simon_in_Bay
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 662


« Odgovor #128 : petek, 01.10.2004 : 19:21:37 »

Samo nekaj me zanima o argentinski dogi: je normalno, da je mladič nekje 3-4 mesece po celem telesu pikčast? Skoraj kot dalmatinec? Kdaj se mu smrček obarva črno?
Logiran
Desobediencia
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.488


« Odgovor #129 : ponedeljek, 04.10.2004 : 18:44:44 »

Verjento misliš pike na koži?
Mladičem se pa smrček obarva pri treh mesecih, torej bi se mladičku, ki si ga omenil že moral barvati.
Kdo pa je ta kuža če ni skrivnost?
Logiran
Simon_in_Bay
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 662


« Odgovor #130 : ponedeljek, 04.10.2004 : 22:20:14 »

Ne poznam. Videl sem ga pri veterinarju v Kopru. Pike mislim da niso ble na koži, ampak da je bla dlaka obarvana.
Logiran
altervita
živim tukaj
***
Spol: Moški
Sporočil: 4.029


« Odgovor #131 : ponedeljek, 04.10.2004 : 22:44:07 »

dober znak za vzrejo, če ima pigment na koži. Črn uč je tudi ok. mislim da deset posto obarvanosti dovoljuje standard. Če bi dobro pogledal, sem prepričan, da bi ugotovil da ima pigment pod dlako črn, ne dlake same. Razen če je bil mešanc res.
Logiran
pantheraunica
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 158


« Odgovor #132 : torek, 05.10.2004 : 14:07:49 »

Pozdravljeni!
Oprostite na zamudi,bil sem ful zaseden...
kot prvo alti; sploh nisem na nobenem nivoju osebnega obracunavanja ampak na lincanju tistih ki so nacrtno in iz koristoljubja nategnili folk in ne iz nevednosti in nenamerno kot pravis ti!! ker ce smo se lincanja preprodajalcev kot so matosa in podobni lotili vsi in celo televizija in casopisi se bom jaz tistih konkretno ki so zaj... pasmo dogo argentino!
zakaj vem da niso nenamerno to delali? zato ker je vec primerov iz katerih je razvidno da je v se blo nacrtovano; npr. clovek je podpisal pogodbo o nakupu mladica na kateri je med drugim pisalo da je cena ki jo je placal za le tega 750 evrov realno pa je dal (pre)prodajalcu (renotu) 1500 s tem da ni videl ne mame ne oceta in da pes ni bil ne tetoviran ne cipiran. poznam tudi ljudi katerim so trdili da bodo psi zdravi kot so njihovi starsi-danes pa so ti mladici napol gluhi ali pa kot eden imajo probleme s kolki ze pri enem letu!!! pa tudi o kvaliteti so jim lagali.

dejstvo je da je vse to pripomoglo temu da imamo tako nizko kvaliteto nakar smo nekateri znoreli in so nam zaceli grozit;nekaterim s pismi(maili),drugim na forumih enim pa po telefonu!
tako da alti verjetno si me narobe razumel ali si se pa usral ker sem tvoje ime zraven napisal?? jaz se nocem s nobenim obracunavat osebno jaz obsojam nekatere in brez strahu,kr naj tozijo- vse to kar sem navedel je dokazljivo!!
ce se hocemo znebit preprodajalcev in steparjev moramo nastopati proti njim in ljudi osvescat da nebojo se naprej na slepo kupavali pse od njih in bili razocarani pasma pa bo potonila v se bolj smrdece vode!!

moji cilji so jasni in upam da se mi bo prikljucilo cim vec ljudi ker en sam clovek ne more narediti revolucije!

zdaj pa se nekaj odgovorov; obarvanost pri argentincih je dovoljena v velikosti 10 posto,kot je ze povedal alti ampak moram ga se malo popraviti in sicer ta obarvanost je lahko na enem mestu ne pa na vecih! po telesu ni zazelena ce pa je na glavi ni tak problem. pigmentiranost smrcka je obvezna na vekah pa zazelena.

zdaj ze lahko objavim kombinacijo iz katere prihaja nova pridobitev za slo; prihaja psicka iz najboljse psarne v franciji De los Hijos de la Luna od dveh psov ki si super paseta po rodovniku in podobna kombinacija je ze dala vrhunske rezultate...
za njo je zanimanje pokazala desobedienca in upam da se bomo zmenili iz zeceli novo obdobje te prelepe pasme pri nas...

Gregor Nemanic
Logiran
altervita
živim tukaj
***
Spol: Moški
Sporočil: 4.029


« Odgovor #133 : torek, 05.10.2004 : 16:31:33 »

PU, Maš možnost na 4 oči razpravljat z njimi. Kolkor vem, se še zmer da  Wink vsaj jaz mam normalne izkušnje.

In se mi predvsem zdi bolj produktivno tu na forumu kaj bolj konkretnega brat, da bodo bodoči kupci sploh vedeli sami presojat kvaliteto neke vzreje, ne da se jih pumpa z imeni in priimki ljudi, s katerimi maš -kot sem že rekel, na 4 oči si povedat. Javno krneki osirat nima smisla in je nizko.  

Kot drugo ti pa iz svoje pasme lahko sam tolk rečem, da kdor je not iz koristi, bo v par letih, sam izpadel iz igre. Z njimi bodo pa rihtali tisti, ki so bili nat***. Ampak se v resnici s tem a je kdo not iz koristi, niti ne ukvarjam, ker me v bistvu sploh ne zanima kaj preveč, da bi se poglobljeno s koreninami zla ukvarjal. No včasih mal zakolnem, ok, k mam dve minute cajta. Samo pol se pomirim, pa mi je spet mal vseno v bistvu. Mene bolj zanima dobre pse imet, pa fajn folk zanje najt, ko bodo legla. Pa en krog met, ki bo enak entuzijazem gojil do pasme. Sem preveč zmatran, da bi se z negativno energijo še bolj filal  Smiley se raj s pozitivno.

sploh me pa v bistvu kot bokseraša ne zanimajo te pasemske kregarije med vami. Sori. Moram pred lastnim pragom pometat  Wink
Logiran
Chris
gost
« Odgovor #134 : torek, 05.10.2004 : 20:09:30 »

Altervita, jaz pa pravim, vsaj nekaj se tako izve....kam ne po mladiča, marsikateri nevedni bodoči kupec prebira ta forum. Saj ne gre za krneki'  nizko pisarjenje, kot praviš. Me prav zanima, če bi v takem primeru res ti pri svoji pasmi tako mirno držal jezička, kot praviš. No jaz ga ne bi, seveda pa ne smem soditi drugih po sebi. Lp
Logiran
Strani: 1 ... 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 ... 107   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: Dogo argentino
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines